ACSI Grand Slam: "Fantastisch initiatief!"

Winnares klasse Z aan het woord

Carolina Moesbergen:

De Molecaten Ruiterdag in 2023 was de aftrap van de ACSI Grand Slam Eventing Cup. Verdien je als Z-deelnemer tijdens twee opeenvolgende ACSI Grand Slam-wedstrijden een podiumplek, dan krijg je een mooie geldbonus. De 22-jarige Carolina Moesbergen won in Hattem de klasse Z en is daarmee in de race voor een mooi geldbedrag. Ze blikt terug op het afgelopen eventingseizoen:

“Samen met mijn twee knappe schimmels doe ik mee aan internationale wedstrijden op 3*-niveau. Daarnaast beleer ik samen met mijn zus en vader jonge paarden tot eventers. Naast mijn ‘paardrijhobby’ werk ik in een paardenkliniek in Utrecht. Dag in, dag uit bij de paarden dus. Hier haal ik mijn plezier uit en ik probeer ook oprecht het beste uit mezelf en uit de paarden te halen.

In oktober reed ik samen met mijn paard Falco mee in de klasse Z van de Molecaten Ruiterdag in Hattem, dat was de eerste ACSI Grand Slam. Een fantastisch initiatief voor combinaties die internationaal willen starten, maar naast de klasse M niet op hoger niveau gereden hebben. Het verschil van de klasse M naar het internationale niveau is best groot en dat word vaak onderschat. Daarom is het initiatief van ACSI perfect voor deze combinaties.

De Molecaten Ruiterdag heeft echt een mooie wedstrijd georganiseerd! Dit was voor mij de eerste keer dat ik meedeed aan deze wedstrijd, maar ik raad het iedereen aan. Wat een ervaring met een fantastisch publiek. De wedstrijd voldeed zeker aan het Z-niveau, en daar mogen er zeker meer van gebouwd worden. Het voelde net alsof je aan een mini-Boekelo meereed.

Mijn gedachte toen ik aan de wedstrijd in Hattem begon was: "lekker genieten van alle drie de onderdelen, dan komt het vanzelf goed”. Aangezien het internationaal rijden afgelopen jaar niet zo lekker ging, wilde ik toch het seizoen lekker afsluiten en dat is gelukt. Ik ben super trots om samen met Falco de klasse Z te winnen! En dan ook nog de eerste wedstrijd van ACSI Grand Slam."

Op naar de volgende ACSI Grand Slam wedstrijden in 2024: op 16 juni SGW Ede en op 10 augustus SWG Langedijk!