KNHS Kampioenschappen toegewezen aan Hattem

Klasse B t/m Z paarden en equipekampioenschap

Zaterdag 19 oktober 2024

Tijdens de kalendervergadering met alle Nederlandse eventingorganisaties op woensdagavond 13 december is bekend gemaakt dat de KNHS-kampioenschappen 2024 in de klasse B t/m Z zijn toegewezen aan de Molecaten Ruiterdag in Hattem. De nationale titelstrijd wordt gehouden op zaterdag 19 oktober in de bossen van landgoed Molecaten.

“De afgelopen jaren hebben we als organisatie enorm ingezet op kwaliteitsverbetering van onze eventingwedstrijd. Waarin we ons willen onderscheiden door een uniek evenement neer te zetten, met een goede verbinding tussen deelnemers, publiek en sponsors. Met de ACSI Grand Slam Eventing Cup, een gezamenlijk initiatief met de wedstrijden in Ede en Langedijk, willen we de Z-rubriek terug op de kaart krijgen. We hebben goed geluisterd naar de feedback van onze deelnemers en dat heeft zich uitbetaald in deze toewijzing door de Nederlandse paardensportbond,” zegt Elke Bakker, wedstrijdleider van Molecaten Ruiterdag. “Ons trouwe en enthousiaste team van vrijwilligers is nu al aan de slag met de voorbereidingen. We hebben er alle vertrouwen in om er een geweldige en sportieve titelstrijd van te maken.”

Ook in 2019 organiseerde Hippisch Hattem de nationale eventingkampioenschappen. Sinds vorig jaar is in de kampioenschapsformule een aanvulling gedaan. Naast de individuele titelstrijd wordt er in de klasse B en L een Equipekampioenschap gehouden. Dit houdt in dat alle KNHS Regio’s voor betreffende rubrieken een team mag afvaardigen. Ook voor het individuele kampioenschap in de klasse B en L zorgt iedere regio voor een afvaardiging van maximaal vijf combinaties. Voor de klasse M en Z geldt een vrije inschrijving voor het kampioenschap, waarbij deelnemers in de klasse M wel een minimale stand van vier winstpunten behaald moeten hebben. Omdat de klasse Z een open wedstrijd is, telt de Molecaten Ruiterdag ook in 2024 mee voor de ACSI Grand Slam Eventing Cup. Afhankelijk van het aantal deelnemers aan de kampioenschappen, bepaalt de organisatie op een later moment voor welke overige rubrieken een open wedstrijd wordt uitgeschreven.

De actuele kampioenschapsbepalingen zijn te vinden op de website van de KNHS. De inschrijving voor de Molecaten Ruiterdag 2024 start op donderdag 1 augustus in Mijn KNHS. Blijf op de hoogte via Instagram en Facebook van de Molecaten Ruiterdag.

Foto: Sanne Edelijn