Historische gebouwen Landgoed Molecaten nagemaakt

Hattemse replica's voor eventingparcours

Ruim een half jaar lang is de bouwploeg van de Molecaten Ruiterdag druk geweest met dit project. De hindernisbouwers hebben replica’s gemaakt van het prachtige kasteel, koetshuis en verschillende boerderijen op Landgoed Molecaten in Hattem. Binnenkort is het resultaat al te bewonderen op de internationale eventingwedstrijd in Emmeloord. De mobiele crosscountryhindernissen worden op zaterdag 20 juli voor het eerst in gebruik genomen tijdens Eventing Flevoland.

Hindernisbouwers Henk Dokter, Agnes Polfliet, Sieto van der Scheer en Linda Slotboom.

“De bouwploeg is in november gestart met het maken van deze bijzondere hindernissen,” vertellen parcoursbouwers Sieto van der Scheer en Henk Dokter. “Iedere week zijn we een avond in de week aan het klussen geslagen. Als echte Hattemer zul je gebouwen direct herkennen, inclusief de typisch rood en gele luiken. Het ontwerp van de hindernissen is gedaan door Gerard Baauw.”

Op zaterdag 19 oktober worden op Landgoed Molecaten in Hattem de KNHS-kampioenschappen eventing in de klasse B t/m Z paarden verreden. De nieuwe eventinghindernissen zijn dan te bewonderen in het weiland bij de Molecaten Baai en voor het ‘echte’ kasteel Molecaten. De Hattemse eventingwedstrijd heeft een samenwerkingsverband met de organisatie van Eventing Flevoland. Zo worden onder andere deze prefab hindernissen uitgewisseld voor de cross country.

Eventing Flevoland wordt gehouden van 18 tot en met 20 juli in het Kuinderbos in Emmeloord. Kijk voor meer informatie op www.eventingflevoland.nl.

De crosscountry van de Molecaten Ruiterdag in de weiland voor het 'echte' kasteel.