Carolina Moesbergen wint eerste geldbonus ACSI Grand Slam Eventing Cup

Gelders kampioen en derde plaats in Ede

Zaterdag 15 en zondag 16 juni werd op de terreinen van Stal Lozeman in Putten en landgoed De Valouwe in Ede de tweede ACSI Grand Slam Eventing Cup verreden. De eerste wedstrijd van deze competitiereeks voor de klasse Z werd vorig jaar in Hattem gewonnen door Carolina Moesbergen. Met Falco wist de eventingamazone ook in Ede een topdrie klassering te noteren en dit leverde haar een geldbonus van €100,- op. Met deze prestatie werd Carolina ook Gelders kampioen (foto).

De winst in de Z-rubriek ging naar Maartje Siemons met Harly. Als zij de volgende ACSI Grand Slam op 10 augustus in Langedijk een podiumplek behaalt, dan kan zij eveneens rekenen op een bonus. Dit geldt ook voor Nina Hut, die tweede werd met Carthago. Wint een ruiter drie competitiewedstrijden achter elkaar, dan wacht er zelfs een bonus van €1000,-.

“In oktober 2023 won ik de klasse Z van de Molecaten Ruiterdag in Hattem, dat was de eerste ACSI Grand Slam,” vertelde Carolina Moesbergen eerder. “Een fantastisch initiatief voor eventingcombinaties die internationaal willen starten, maar naast de klasse M niet op hoger niveau gereden hebben. Het verschil van de klasse M naar het internationale niveau is best groot en dat wordt vaak onderschat. Daarom is het initiatief van ACSI perfect voor deze combinaties.”

Uitslag ACSI Grand Slam Ede, 15 en 16 juni 2024
1) Maartje Siemons – Harly (26,5)
2) Nina Hut – Carthago (28,4)
3) Carolina Moesbergen – Falco (29.4)

Kalender ACSI Grand Slam Eventing Cup 2024
10 augustus – SGW Langedijk
19 oktober – Molecaten Ruiterdag, Hattem

Foto: SGW Ede-Putten

Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op: ACSI Grand Slam - Molecaten Ruiterdag