Wedstrijdinformatie

Op zaterdag 19 oktober organiseert de Molecaten Ruiterdag de KNHS Eventingkampioenschappen klasse B t/m Z paarden, inclusief klasse B en L equipes. Ook maakt de (open) klasse Z deel uit van de ACSI Grand Slam Eventing Cup.

Inschrijven is nu mogelijk!

Bekijk hier het goedgekeurde vraagprogramma.

Bekijk hier de kampioenschapsbepalingen.

Inschrijven voor de Molecaten Ruiterdag is mogelijk tot 7 oktober om 23:30 uur.

Extra toelichting inschrijving per klasse:

Kampioenschap klasse B
Schrijf je via jouw regio. De regio wijst op later moment eveneens deelnemers voor de equipes aan. Max. 1 paard.

Open rubriek klasse B
Deze rubriek wordt verreden zónder dressuur. Inschrijving rechtstreeks via Mijn KNHS, startplaatsen worden toegewezen op volgorde van inschrijving. Het definitieve aantal startplaatsen wordt later bekend, dit is afhankelijk van het aantal deelnemers aan het kampioenschap, deze deelnemers hebben voorrang.

Kampioenschap klasse L
Schrijf je in via jouw regio. De regio wijst op later moment eveneens deelnemers voor de equipes aan. Max. 1 paard.

Open rubriek klasse L
Inschrijving rechtstreeks via Mijn KNHS, startplaatsen worden toegewezen op volgorde van inschrijving. Het definitieve aantal startplaatsen wordt later bekend, dit is afhankelijk van het aantal deelnemers aan het kampioenschap, deze deelnemers hebben voorrang.

Kampioenschap klasse M
Open inschrijving, niet via de regio, maar rechtstreeks via Mijn KNHS. Voor deelname aan het kampioenschap geldt een minimale stand van M+4. Meerder paarden starten in deze rubriek is mogelijk, waarbij het hoogste resultaat telt voor het kampioenschap.

Kampioenschap klasse Z
Open inschrijving, alle deelnemers doen automatisch mee aan het kampioenschap én de ACSI Grand Slam Eventing Cup. Ook bij deelname met meerdere paarden.

***

Omdat deelnemers aan de kampioenschapsrubrieken voorgaan op de open inschrijvingen kunnen we tot 8 oktober nog geen inschrijvingen accepteren in Mijn KNHS. Uiteraard doen we ons uiterste best om ook alle open inschrijvingen aan start te laten komen. Vanaf 8 oktober gaan we zo spoedig mogelijk aan de slag met het tijdschema en de startlijsten. Helaas is dit door de late sluitingstermijn vanuit de KNHS niet eerder mogelijk.

Houd er rekening mee dat een deel van de dressuur in de klasse B en L al verreden wordt op vrijdag 18 oktober vanaf 11:00 uur. De cross is open voor verkenning vanaf vrijdag om 15:00 uur. Op zaterdag 19 oktober zullen we starten met de klasse B en het programma eindigt met de klasse Z. Overige details over de indeling komen beschikbaar na 8 oktober.

Stalling
Via info@molecatenruiterdag.nl is het mogelijk om suggesties aan te vragen voor stalling in Hattem en omgeving.

Vragen
Heb je vragen met betrekking tot de wedstrijd, stuur dan een mail naar wedstrijd@molecatenruiterdag.nl.